Pécsi Tudományegyetem

Grastyán Endre Szakkollégium

 

 

Tuboly-Vincze Gabriella Kutatói Klubja az őszi félévben új kérdéseket dolgozott ki a Rólunk szól! című közösségi táblajátékhoz

Nyomtatóbarát változatPDF változat
 

  
   
 

 
 
 
Tuboly-Vincze Gabriella Kutatói Klubja az őszi félévben új kérdéseket dolgozott ki a Rólunk szól! című közösségi táblajátékhoz.
A traumafeldolgozáshoz kapcsolódó kérdések első tesztelésében (2018. október 19-én) történelem MA diszciplináris szakos hallgatók is részt vettek. 

 

A kutatói klub során olyan kérdésekről beszélgettek a hallgatók, amelyek a társadalmi és/vagy történelmi traumák létrejöttét, lehetséges megnyilvánulási formáit, funkcióit, az egyénre és a közösségre gyakorolt hatásait helyezik a fókuszba. Ennek az elsődleges célja a megismerés, a megértés és az elemzés lehetőségeinek megteremtése anélkül, hogy a hallgatóknak előre gyártott instant definíciók között kelljen megtalálniuk a számukra megfelelő utat. A kutatói klub során arra törekszünk, hogy a beszélgetésekből kiindulva ismerkedjünk meg az adott elméleti, tudományos kérdésekkel a traumakutatás kapcsán.   

 

Képgaléria

 

 

rovat: 
You shall not pass!